Вчитување
здраво кукла текст
concpt-img

Најдобрите AI алатки за генерирање слики и графики БЕСПЛАТНО. Кога зборуваме за вештачка интелигенција, алатките за вештачка интелигенција за генерирање слики и графики се една од најважните работи. Вештачката интелигенција моментално се користи за генерирање слики и графики во многу различни области. Од игри и филмови до рекламирање и дизајн. Тоа е затоа што вештачката интелигенција може да биде многу ефикасна во генерирањето на нови слики и графики.

Слики.Ai
Слики.Ai – генератор на слики со вештачка интелигенција

Денес ги има многу Алатки за вештачка интелигенција, кој може да се користи за генерирање на нови слики и графики. Некои од овие алатки се со отворен код, што значи дека секој може да ги користи.

Дефиниција генеративна уметност гласи: медиум создаден со помош на автономен (независно функционира) систем. Сепак, вештачката интелигенција не мора нужно да стои зад тоа. Веќе на почетокот на втората половина на минатиот век почнаа да се создаваат алгоритамски генерирани дела. Во овој контекст, вреди да се спомене, на пример, работата Многу Молнар. Нејзините дела беа генерирани врз основа на програмирани групи правила. Исто така, работи на истиот принцип Графика за желка.

Генерирање слики со вештачка интелигенција

ВИ: Како да генерирате слики и графики БЕСПЛАТНО

Го знаете тоа чувство дека треба да најдете одлични слики или графики за вашиот веб-напис? Тоа може да биде тешко и одзема многу време. За среќа, овие денови можеме да се потпреме на вештачката интелигенција за да ги генерираме овие слики и графики за нашите потреби. Во оваа статија, ќе дознаете како можете да ги користите најдобрите алатки за вештачка интелигенција за да генерирате слики и графики лесно и ефикасно!

Најдобрите алатки за вештачка интелигенција ви овозможуваат лесно да генерирате одлични слики и графики без да вложувате часови во нивното создавање. Не само што можете да заштедите време, туку и да добиете одлични ефекти што не би можеле да ги постигнете инаку. Технологијата за вештачка интелигенција постепено станува вообичаен дел од современите веб-локации и можете да постигнете неверојатни визуелни ефекти само со притискање на едно копче. Кога станува збор за генерирање слики и графики, постојат различни алатки за вештачка интелигенција, генератори на вештачка интелигенција и програми за вештачка интелигенција.

Што може да се генерира со вештачка интелигенција

Покрај статичните слики, може да се генерираат и текстови (GPT-3), 3D модели (DreamFusion), видеа (Make-a-Video), музика (Soundraw, Jukebox) (или наскоро ќе биде возможно).

Сите овие генерирани медиуми ќе бидат скриени во кутија која се нарекува синтетички медиуми.

Користење на генератор на вештачка интелигенција за создавање лого

Корисниците можат да изберат од стотиците опции понудени од шаблоните или уредникот. Програмата AI потоа ги толкува шаблоните на светлината и обликот и го дизајнира логото. Резултатите потоа ги оценува корисникот кој ја избира најдобрата опција.

Веќе е можно да се создаде лого со помош на вештачка интелигенција со вештачка интелигенција. Постојат алатки кои можат автоматски да креираат слики или графики како што е наведено. Тоа е добар избор за луѓе кои немаат време или лошо чувство за графика. Вештачката интелигенција, исто така, може да се грижи за брендирање за вас со креирање на логотип или симбол што би сакале во вашето лого.

Кога вештачката интелигенција се користи за создавање лого, може да заштеди многу време и пари. Логото треба да го одразува имиџот на брендот, па затоа е важно да е добро дизајнирано. Вештачката интелигенција може да помогне да се одреди кои бои, форма, фонт или стил да се користат за да се направи логото што е можно попривлечно. Алатките за создавање логоа можат да комбинираат атрибути во поединечни дизајни за да можете да го изберете најдоброто можно лого за вашиот бренд.

5 најдобри алатки за генерирање слики со вештачка интелигенција

  1. Се прашувам – Програма Се прашувам ќе ги задоволи сите оние кои сакаат да ја прилагодат добиената слика малку повеќе на нивните потреби. Ова е алатка каде што можете да изберете стил во кој ќе се генерираат сликите. Секако, постои и можност да се изненадите и Вондер сам да намести се.
  2. Дал-Е – Веројатно најпознатата алатка од избувнувањето на лудилото со вештачка интелигенција Дал-Е. Името го носи по бесмртниот Салвадор Дали, како и по преслаткиот робот Пиксар WALL-E. До неодамна беше достапен само за неколку избрани при бета тестирање, но сега е достапен за сите.
  3. Dream Studio Lite – Тоа е исто така популарна веб алтернатива Dream Studio Lite. Достапно е и во компјутерски и во мобилни прелистувачи и не бара никакви посебни чекори како користење заедно со Discord. Поддршката за паметни телефони е она што ги тера многу корисници да посегнат по алатката.
  4. Крајон – Дал-Е мини. Така се нарекувале алатки на почетокот Крајон, кој се обиде да го направи токму она што го направи неговиот попознат колега. Craiyon е достапен потполно бесплатно и не треба ни да се регистрирате никаде. Недостаток е што програмата прикажува реклами, што може да вознемири некои корисници.
  5. Средно патување – Втората најпозната алатка на листата е без сомнение Средно патување, кој работи на истиот принцип како Dall-E. Сè што треба да направите е да внесете неколку зборови и програмата во рок од неколку десетици секунди ќе генерира слики според наведените критериуми. Интересното е што работи првенствено преку апликацијата Discord, каде што треба да го посетите каналот „newbies“.

Најважниот аспект на вештачката интелигенција е способноста да се создаваат слики и графики. Бидејќи луѓето се визуелни суштества, вештачката интелигенција може да им помогне на веб-страниците подобро да комуницираат со посетителите. Користејќи вештачка интелигенција, развивачите на веб-страници исто така можат да генерираат нови слики врз основа на постоечките слики. Оваа функција е особено корисна за е-трговија која има потреба од фотографии од нови производи. Вештачката интелигенција, исто така, помага да се персонализираат веб-страниците за секој поединец.

Дефинитивно ви препорачувам да се најавите на DALL-E и да генерирате неколку слики или да отидете на Discord Midjourney. На крајот на краиштата, токму овој систем за создавање слики може да има голема иднина, па зошто да му одолеете.

Напишете одговор или коментар