Вчитување
здраво кукла текст
concpt-img

Одамна утврден факт е дека читателот ќе биде одвлечен од читливата содржина на страницата кога ќе го погледне нејзиниот распоред. Поентата на користењето на Lorem Ipsum е тоа што има повеќе или помалку нормална дистрибуција на букви, наспроти употребата на „Содржина овде, содржина овде“, што го прави да изгледа како англиски што може да се чита. Многу пакети за објавување на десктоп и уредници на веб-страници сега користат Lorem Ipsum како стандарден модел на текст, а пребарувањето за „lorem ipsum“ ќе открие многу веб-страници што се уште се во повој

Всушност, тие можат да бидат неверојатно моќни.

10
12
Lorem ipsum dolor sit sitetet, consectetur adipiscing elit. Користете ги раскажувањата, лактусот и оламукоровиот мат, пулвинскиот дапибус лео.
– Софи Браун

Достапни се многу варијации на пасуси на Lorem Ipsum, но мнозинството претрпе измена во некоја форма, со вбризгуван хумор или рандомизирани зборови кои не изгледаат ни малку веродостојни. Ако сакате да користите пасус од Лорем Ипсум, треба да бидете сигурни дека нема ништо срамно скриено во средината на текстот.

Кога е потребна преквалификација на моделот?

Достапни се многу варијации на пасуси на Lorem Ipsum, но мнозинството претрпе измена во некоја форма, со вбризгуван хумор или рандомизирани зборови кои не изгледаат ни малку веродостојни. Ако сакате да користите пасус од Лорем Ипсум, треба да бидете сигурни дека нема ништо срамно скриено во средината на текстот.

Напишете одговор или коментар